Mastodon VIDEO: NOCTURNAL PESTILENCE a NOISEBLEED o pomstě a povstání

VIDEO: NOCTURNAL PESTILENCE a NOISEBLEED o pomstě a odmítnutí role oběti

autor Radek Chlup
501 shlédnuto

Odloučení a pomsta. Do těchto bludných zákoutí mezilidských vztahů se ve dvou nových singlech SeparationThe Witch, v doprovodu s působivými filmovými videoklipy, vydala dvojice pražských kapel NOCTURNAL PESTILENCE a NOISEBLEED. Diváka tak bezprostředně staví před nekomfortní scénáře, které pro nás život občas napíše.

Jste si tolik blízko a zároveň tolik daleko. Pouze na nataženou ruku, ale srdce jako rozbitá anténa nepřijímá hřejivé signály. Budete o polovinu duše lehčí a také o další, bolavý kámen v hrudi těžší. Neúnosnost ztráty ve skladbě Separation od NOISEBLEED graduje až do mrazivého finále. O video se postaral skvělý Dominik Kučera. Uvěřitelné role ztvárnili herci Michaela Xanders Burianová a Jakub Dušek.

NOISEBLEED - SEPARATION

Ústřední a věčně živé téma – pomsta tomu, kdo nám ublížil, může být euforická jako droga. Organismus je po ní nakažen niternou temnotou. Tou, která jako černá krev proudí žílami k srdci. A setkáme se s ní i v singlu The Witch od NOCTURNAL PESTILENCE. Roli pomsty, která oběti může zatemnit zrak, ztvárnila démonická Nicol Hofmanová (STELLARIS). O své party se podělila s dvorní zpěvačkou NOCTURNAL PESTILENCE, Alenou. Ta si v klipu střihla právě týranou osobu reprezentující povstání. O naturalistické a dynamické video se postarali NinetyTwo Production.

NOCTURNAL PESTILENCE - The Witch

Aspekt, který nejen videa, ale i celou tvorbu NOISEBLEED s NOCTURNAL PESTILENCE stmeluje, je autentičnost. Obě výše představené kapely v průběhu května vydají společné splitko Chirality (digitálně i fyzicky), a to o šesti písních, z nichž dvě mají být atypicky řešené. Kapely si totiž vyměnily po starším singlu a dodaly jim vlastní rukopis. Těšit se tak můžete na Phantom Mind v přímočařejším podání NP a The Blood s djentovým přístupem NOISEBLEED.

Chirality bude k poslechu na populární streamingové službě Spotify. Posluchači, kteří se rádi hudby pomyslně dotýkají, se mohou těšit na super limitovanou edici podepsaných vinylů. Další důkaz, že female fronted kapely zde mají dobré podhoubí a mají se čile k světu.

Může vás zajímat také:

Okomentovat

* Odesláním komentáře souhlasíte se shromážděním a zálohováním Vašich dat spojených s pohybem na těchto stránkách. Více informací na stránce: GDPR a Ochrana osobních údajů, a dále v sekci Zásady cookies (EU).