Mastodon RECENZE: TOMORROW IS LOST - Therapy - album 2020

TOMORROW IS LOST – Therapy

autor Sirien
219 shlédnuto

Jsou upsaní Eclipse Records, nadšení ze života a nedbají na těžkosti toho všeho, co se kolem nás točí. Odpočatí a navíc s velkýma zářícíma očima čerstvého novice, co vstupuje na velkou scénu jménem celosvětová rocková a metalová scéna: pětičlenná skupinka z Anglie: TOMORROW IS LOST!

Mladá pětice se zformovala někdy okolo roku 2017 a nemuseli nijak dlouho chodit kolem horké kaše, aby našli ten správný směr a originální zvuk. S ním zastupují novou vlnu hard rocku a heavy-metalu s čistým ženským vokálem v čele, který po dlouhé době rozzářil oči i mně.
První EP nahrávky vypustili už v roce 2018, ale stále chybělo to, co jim plně otevře dveře, a letos je to zde:
album „Therapy.

S „Therapy“ si velmi vyhráli, a to doslovně. Kytary netrpí na těžkosti, naopak, svou lehkostí se ladně pohybují po příjemných a vábivých melodiích, zatímco Vás zpěvačka Cass King pomalu okouzluje svými polohami, barvou, něhou i nehynoucí září rockové hvězdy, která z vás vrstvu po vrstvě – jako závoje, sundává závoje smutku a starostí. A navíc se na ni dobře dívá. Vskutku, toto album funguje jako terapie a dává nám možnost se na chvíli odpoutat od všeho toho doomu a black-metalu, který nás po zimě zase zavalil, až to leze ušima. Vlastně se už nemůžu dočkat, až budou zpět letní festivaly a tyhle dravé rockery někde živě potkáme, protože to bude stát za to.

TOMORROW IS LOST - Wildchild

A teď k albu. I když jsem se místy přistihla, že zvuk jakoby dávno znám, vlastně se to týkalo pouze dvou věcí z něj. Ten zbytek je tak autorský a neotřelý, až mě tím více než překvapili. Myslím si, že v dalších letech bude Cass ještě více zkoumat krajní možnosti svého hrdelního repertoáru, ačkoli je neskutečně vyzpívaná a v přednesu plynulá. Těším se i na nějakou tu větší sólo akci kytaristů Joea a Ryana, protože vokál přátelský obklopují, ale sami si sladké ovoce vyčnělé sólo vyhrávky neutrhli. A mohli by. Dalo by se říct, že fungují jako – a dokonce silně připomínají, kytary z IN THIS MOMENT, nebo ALTER BRIDGE.

Dynamický projev na koncertech a zápal, se kterým si hodlají získat fanoušky, lze slyšet jak v záznamech z klubů, tak právě ve studiových nahrávkách. Navíc mají velké plus v tom, že jejich písně mají dobrý náběh na to, aby se stali novými hymnami. A to nás baví! Také mají smysluplné a inteligentní texty. Za mě palec nahoru a doporučuji je i vám!

8/10

Tracklist:

01. Intro
02. Wildchild
03. Smile
04. White Noise
05. Self Destruct
06. Black And Blue
07. Hideaway
08. Too Young To Know
09. Electric
10.Pause Rewind
11. Therapy

35:13

O kapele:

Cass King – vokály
Joe Mac – kytara
Ryan O’Hara – kytara
Josh Fodden – basa
Marc Rush – bicí

(UK)

Mix – Dave Boothroyd and Jon Astley

Mastering – Jon Astley

​Artwork – Andy Pilkington, Very Metal Art

Datum vydání:

13. 03. 2020

Vydavatel:

Eclipse Records

Nahráno ve studiu:

6db Studios, UK

Vydáno formou:

CD, DIGITAL

Odkazy:

Žánrové zařazení:

Heavy Metal, Hard Rock

Může vás zajímat také:

Okomentovat

* Odesláním komentáře souhlasíte se shromážděním a zálohováním Vašich dat spojených s pohybem na těchto stránkách. Více informací na stránce: GDPR a Ochrana osobních údajů, a dále v sekci Zásady cookies (EU).